Skyline Renovation

Skyline Renovation

Skyline Renovation

 

 
The Skyline Renovation culminates in a direct visual and physical connection to the stunning backyard, with its landscaped terraces, swimming pool, and sculptures.
 

 
 

The Skyline Renovation brings clarity and definition to the once disconnected entry sequence of this 1950s house. The intervention culminates in a direct visual and physical connection to the stunning backyard, with its landscaped terraces of locally-quarried limestone, swimming pool, and collection of sculptures. The kitchen is open to the dining room on one side, with a built-in buffet between the two spaces, while a maple-clad bar was added in an adjacent vestibule.

New 17-foot-tall windows, which face the woods, transform what was once a low-slung, dark, and deserted kitchen into the focal point of the home. A large, curved island with a seating area occupies the center of the space. The ceiling curves dramatically upward from a low point of 8 feet toward the north-facing windows, reflecting diffused natural light deep into the kitchen. The vertical grain of the Zebrawood cabinets echoes the lines of the wood paneling and windows, while topaz limestone flooring brings an element of the landscape indoors.

 
 

PROJECT
Skyline Renovation

LOCATION
Austin, Texas

SCOPE
Renovation

AWARDS
Kitchen of the Year, Austin Home Magazine